Boligvurdering

Boligvurdering fra ejendomsmægler

Når du gerne vil sælge din bolig, så er det naturligvis vigtigt at finde ud af, hvad din bolig er værd.

Som boligejer kan det være svært at fastsætte prisen på sin egen bolig, fordi personlige holdninger for ens hjem nemt kan overskygge objektive kriterier. Derudover kan man som boligejer også have en tendens til at fastsætte vurderingen af ens bolig lidt højere, end hvad andre måske ville have gjort. Det er derfor vigtigt at få professionel hjælp til at fastsætte den rigtige pris, før du som boligejer sætter din bolig til salg.

Det er svært at sige, hvad der er den ’’rigtige’’ pris. Den rette pris er groft sagt den, en køber vil betale, men det skal samtidig være en pris, du er tilfreds med at sælge til. Her er det en god ide at gøre brug af en ejendomsmæglers lokale kendskab til boligtyper, stand og kvadratmeterpriser for området.

Kom godt fra start ved at få en gratis vurdering fra en lokal ejendomsmægler:

Få en gratis vurdering

Estimeret salgspris på få minutter

I dag findes der mange værktøjer til at finde ud af, hvilken værdi ens bolig har. Du har som boligejer for eksempel mulighed for at søge inspiration til, hvad din bolig kan være værd ved at bruge en online boligberegner.

Disse medtager ofte offentligt tilgængelige data om kvadratmeterpriser for postnumre, generelle salgspriser samt en vægt af din egen vurdering af stand m.m. Dog vil en ejendomsmægler bedre kunne tage højde for fx havudsigt, udformning og specifikke materialevalg i deres faglige vurdering.

En online beregning vil derfor altid have fordele og ulemper, men de kan som oftest give dig et præg om din boligs værdi som en start. Boligberegnere er dermed en god hjælp til at få et begyndende indblik.

Prøv en boligberegner og få en estimeret salgspris på få minutter:

Prøv boligberegner